Monday, October 12, 2009

No longer

Rarely using blogger nowadays. Getting bored of it. Maybe i will create another blog. Sorry guys :)

Thursday, September 3, 2009

Alain Robert



Finally he made it to climb our Petronas Twin Tower! :D

Monday, August 31, 2009

Merdeka?

Not celebrating merdeka this year because respect the ramadhan month. Plus, it's still the same years by years. You get what I mean? Each year we celebrate merdeka but are we totally merdeka? Just think and make an observation about it.

On merdeka day, Lisa's Diary make some photoshoot and I become an unofficially photographer. Haha. It's fun anyway.

*staying at Haziq's house for a while

Friday, August 28, 2009

The Ventures - Pipeline

RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag as many friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

1. IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
The Pussycat Dolls - "Buttons" (erkk?)

2. HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Fort Minor feat. Juelz Santana - "Sweet Child O' Mine"

3. WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Alesana - "The Third Temptations Of Paris" (Paris Hilton ke? -_-)

4. HOW DO YOU FEEL TODAY?
Jim Brickman - "Somewhere In Time" (perrgghh. melayan perasaan doh)

5. WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Chilliwack - "My Girl" (hahaha. lagu ape ni?)

6. WHAT'S YOUR MOTTO?
Sugar Ray - "When It's Over" (haha. mcm ade kaitan je :p)

7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Avril Lavigne - "The Best Damn Thing" (=D)

8. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Incubus - "Blood On The Ground" (knape harus blood? adoihh)

9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Moloko - "Sing It Back" (party party! :D)

10. WHAT IS 2 + 2?
Big 8 FSU Drum Line - "1997 Sequence" (janji ade num. kira okayla tu en)

11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Niche - "I'm Horny" (oh yeah! I'm horny! ;p)

12. WHAT IS YOUR LIFE STORY?
The Frames - "When Your Minds Made Up" (susah betol kalau random ni. haihh)

13. WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Miss May I - "A Dance With Area Cura" (cakap aku jadi dancer nanti?)

14. WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
AC/DC - "It's A Long Way To The Top" (Rock & Roll babyy!)

15. WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Hillary Duff - "I Can't Wait" (Hillary Duff? -____________-)

16. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Chris Cornell - "You Know My Name" (haha. ingat2la aku bile aku mati nnt ;p)

17 WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
Michael Jackson - "Bad" (aku budak jahat ke?)

18. WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Air Supply - "Sweet Dreams" (itu bukan biggest fear akula gile)

19. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Bless The Fall - "Higinia" (huh?)

20. WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Enya - "Angel" (I need my angel right now. haha but who?)

21. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Britney Spears - "My Prerogative" (duh?)

22. WHAT WILL YOU POST THIS AS?
The Ventures - "Pipeline" (mampos pi la)

Wednesday, August 26, 2009

Dyba! HAPPY BIRTHDAY!


Happy 15th birthday Dyba! May God bless you. Enjoy on your special day and have a lot of fun ya! You know what's best in you. Cheers. Ohh btw, good luck in your PMR examination. =D

Tuesday, August 25, 2009

Happy Birthday Buat Adikku


Selamat hari jadi buat adik kembarku, Syarifah Alyaa Izzati dan kakaknya Syarifah Aimi Nadhrah! Semoga di hari-hari yang akan datang bakal membawa kebahagiaan kepada anda berdua. All the best and cheer up! Rindu korg dua! =D


Happy Ramadhan Guys!

Puasa penuh semua! All the best! Haha

Tuesday, August 18, 2009

MBF at Maiya Studio, Ipoh


Last Sunday, me, Akim and her girlfriend, Fya, Haziq, Biey and Massacre By Fall were going to Maiya Studio, Ipoh. Kitorg bertolak pukul 9am. Dekat Ipoh, Rangga drop us kat Jusco Kinta City sbb die nak pegi rumah cousin dia. So, kitorg jalan2 la kat sane. After 2 hours, kitorg dah mula bosan gile babi sbb takda benda nak buat kat sane.

Bertambah bosan, Akim and her girlfriend, Amik, Wan dan Emmet keluar makan nasi ganja. Tinggal la kitorg berlima terkapai-kapai kat Jusco. Akhirnya pukul 2pm Rangga datang ambil kitorg ke Maiya Studio. Pastu dia keluar pergi jumpe cousin dia lagi. Haihh.

Once again, kitorg dah start bosan balik. Melepak kat tepi jalan, Akim pegi salun buat potong rambut, tangkap gambar. Tu jela kitorg buat. Tapi Rangga still tak smpi lg. Even worse, dah nak dkt last band baru lah Rangga smpi. Tak pernah2 Rangga lambat mcm ni. Tapi tak kisah sbb Massacre By Fall perform mmg the best! Supporter pun sporting abis. Cayalah!

Dah abis perform, kitorg terus balik. Agak memenatkan sbnrnye. Dgn tak cukup tidur, travel jauh. Balik tu terus tido. Haha! Thanks Ipoh! :D


That's all for today. Chalos! =)

Choral Speaking National Level Competition, Putrajaya

Last Saturday, I am going to Putrajaya watching Aisha Dalila performing some choral speaking which is her school, APIIT Smart School entering Choral Speaking National Level Competition for private school. Depart from Haziq's house, aku terpaksa naik public transport nak pergi sane sbb aku mmg takda transport sendiri. Haihh. KTM dari Shah Alam ke KL Sentral, then ke Pasar Seni naik bas ke Putrajaya. Tapi aku stop bas kat area Putrajaya lain. Nak taknak terpaksala naik teksi pergi Kompleks E, Putrajaya sbb tmpt aku stop tu bas mmg takda dan aku nak cepat.

Arrive there, I went to see her but just for a while because her teacher tak kasi die keluar. So I'm waiting her till the end of the competition. Watching school kids making their preparation make me smiling. Teringat zaman kanak2. Haha! Tamat competition tu, I meet Aisha Dalila but sekejap je sbb die pun agak busy dgn team choral speaking die. Just wishing her happy birthday. Hee! Aisha, sorry because I don't have present to give you.

Anyway, congratulation to APIIT Smart School for being the 3rd best private school in choral speaking. And HAPPY BIRTHDAY TO YOU AISHA DALILA! Thanks for being my best mate. =D

Friday Nite Core, Paul's Place


Last Friday, I am going to Paul's Place, Jalan Klang Lama to support Massacre By Fall. Actually, aku tak nak masuk dlm Paul's Place sbb tmpt tu tersgtla panas. Tapi MBF punye pasal, tak kisahla. Nasib baik crowd tak ramai so takdala terasa sgt kehangatan die. Seperti biasa, performance Massacre By Fall mmg terbaekk! Itu je kot yg nak diceritakan. Yang lain takda story sgt. Hee!

Tuesday, August 11, 2009

Berserabut

Hello guys! Sorry for not updating blog for a while. Not in the mood actually. For your information, last sunday me and housemates have been kicked out dari rumah sewa lama kat Setapak. Ini semua disebabkan ade seseorg tu blah dari rumah macam tu je. Dahla sewa rumah tertunggak 2 bulan. Macam2 la cerita buruk dari die. Kalau aku cerita kat sini mmg jadi cerpenla blog aku ni. Sumpah aku benci kau sial!

Lepas dah kena halau, kitorg terkontang-kanting sbb tak jumpe rumah sewa yg sesuai lagi. So nak taknak terpaksala tido kat mane2 smpi dpt jumpe rumah sewa. Takda rumah sewa yg murah2 ke? :)

Nasib baik gak kolej aku takda lecturer baru lagi. Dah brape minggu dah aku tak jejak kolej. Bengong gak. Haihh. Pelik aku dgn kolej ni.
Btw, life must go on! :D

Wednesday, August 5, 2009

Ares

Since Kak Hani gave me Ares 2.1.1.3035, i've downloaded so many songs even i never hear it. And ade gak band2 yg tak pernah dgr before this but bile dgr best gak. Kalau ade sesapa lagu yg best, bgla kat sini. Nak try dgr and download gak. I love collecting songs. :D

Btw nak pegi MTV World Stage 2009. Huhu. Anyone have free ticket to be given? Hee ;p

Tuesday, August 4, 2009

I have no words to say

Sorry sbb lame tak update blog ni. I have nothing to talk or share about. My life are so bored. Haihh -___-

Tuesday, July 28, 2009

H1N1


Day by day, H1N1 or swine flu or selsema babi are spreading widely all over the world. This virus are getting worse. Setiap hari, ade je berita pasal selsema babi ni. Sampai ade segelintir manusia yg buat main-main tentang virus selsema babi. Hari tu aku dgn member2 demam teruk, member2 lain boleh kata kitorg kena H1N1. Kewak betol! Aku taknak kena doh virus ni. Aku belum ada anak lagi.

Virus ni bukan boleh bawak main2. Tgkla kat Malaysia. Makin lame makin teruk. Dah bnyk sekolah kena tutup disebabkan virus H1N1. Hampir semua cawangan UiTM pun kena tutup sekali. Pastu berita hari ni dah ade korban kedua H1N1. Walaupun masih boleh dikawal lagi tetapi berhati-hatilah korg. Nasihat bersama. Sekian terima kasih.

Happy Birthday Rangga!


My Just Scream Community leader, Rangga or his real name is Ameer Nazrin Moore's birthday was yesterday! Malas nak type panjang2 so wish kau HAPPY BIRTHDAY! Sorry baru wish hari ni. Haha! Semoga panjang umur :D

Sunday, July 26, 2009

Al-Fatihah to Yasmin Ahmad


Ahh. Finally I updated my blog. Just get well from a very high fever. But still ade rase pening2 sket but don't worry, im gonna be okay. Btw, last night, the film industry in Malaysia were shocked because our great director, Yasmin Ahmad died yesterday at 11.25pm at Damansara Specialist Hospital due a stroke.

Movie2 beliau termasuk Sepet, Mukhsin dan Gubra banyak meninggalkan kesan yang mendalam kepada kita dan mencetuskan revolusi perfileman negara kita yg terlalu tipikal. Setakat ini aku tak pernah miss tgk movie2 beliau and I respect her as a director. She is a legend. Al-Fatihah

Tuesday, July 21, 2009

Thanks guys!

The Just Scream Vol. 3 gig was marvellous! With sound system look-a-like style concert, it was worth it. List of band also was awesome! The most outstanding performance on that day was The Federated, Honey In Veins, Dead Eyes Glow, The Blasah and Massacre By Fall. Thank you for coming! Next time we will show you more exciting band. Insyaallah.

Thursday, July 16, 2009

THIS SATURDAY!

THIS SATURDAY FEEL FREE TO COME TO JUST SCREAM 3! SCREAM OUT LOUD ALL MOSHERS! YEAH! SUPPORT US

Zone Hotel & Swensen's

First thing first, sorry guys sbb currently tak update. Agak busy bekerja skrg ni. Last weekend kerja kat Zone Hotel yg gile penat tapi enjoy sbb diorg friendly. Haha. Mane tak nye kerja 25jam dlm 48jam. Bayangkanlah. Tapi takpe dah biase (agaknyela).

Then kerja kat Swensen's lg. Tapi okayla sbb dulu mmg pernah kerja kat sane pun. Ade kes pulak kat sane. Time tu bukan shift aku. Kes kecurian profesional telah berlaku. Dan telah dikenalpasti pelakunya iaitu pasangan mat saleh! Kantoi gune CCTV kat Swensen's. Nasib baik pasang CCTV. Die punye curi profesional abisla. Customer punyela ramai sorg pun tak sedar. Mcm tgk dlm movie.

Tapi yg tak bestnya bile dpt information yg kolej aku iaitu MMC start 20th July. Gile! Knape tak cakap awal2? Dahla aku tak ready lg nak masuk kolej. Mcm manela aku nak menjawab kat manager Swensen's. Haihhh. Cuak + berserabut!

Thursday, July 9, 2009

Swensen's


Welcome to Swensen's! HAHA. I'm start working back at Swensen's since last year. Mula2 mcm malas nak kerja sane, but manager dah suruh tolong ajela. Lgpun kesian tak cukup pekerja. And this friday kerja kat Zone Hotel beside KLCC. Itupun Syaza ajak masuk kerja sekali. Best gak. New experience oh yeah! :D
So bit busy nowadays.



That's all for today. Chalos!

Tuesday, July 7, 2009

Kenny Rogers!

From Setapak, we head off to Bukit Jelutong, rumah Rangga. Ingat today nak pegi bayar full payment kat MCPA but duit tak kumpul lg. Lepak2 kejap kat rumah Rangga, then pegi Sunway Pyramid. Rangga nak shopping lg beli magician hat. After that, kitorg dinner kat Kenny Rogers.

Lame gile kot tak mkn Kenny Rogers. I ordered Quarter chicken meal with side dishes coleslaw, aromatic rice and mac n cheese. Mmg terbaik! Thanks to Hani for belanja me. Nnt saya belanja balik ye. Hee ;)

After the dinner, sume balik rumah masing2. Sekian



That's all for today. Chalos! :D

Monday, July 6, 2009

Ice Age 3 : Dawn of The Dinosaurs

After stayed up 2 days 2 nights at Seremban, we going back to KL around 8am. Rangga have to go register for UiTM. Singgah rumah die dulu sbb nak tukar pakaian sume. And then barulah straight ke UiTM. Agak weird jugakla kat sane. Know why? Yg lain dahla bawak parents masing2 but kitorg dgn member2 sume. And then dress up ala2 hardcore gitu. Kitorg jadi alien kat sane. Pi mampuslah. Tak kacau diorg pun ye tak?

Habis register sume, kitorg lunch kat Khalifah Restaurant, Shah Alam. Then gerak Summit Mall. We are going to watch Ice Age 3 : Dawn Of The Dinosaurs! For a few weeks haven't watch movie since Terminator 3. Cite ni veryy the comel especially 3 anak dinosaur tu. Tapi cite ni agak kejap la and a bit klise. Kurg memuaskan hati. Overall it's fun to watch it :)

After the movie, kitorg terus gerak lepak kat Setapak. At first nak lepak kejap je, but then muka masing2 yg dah nak rabak tertido la kat sane. Haihh.

SDAR Open Day

Last Sunday, 9.45am kejut Rangga. Ade Open Day kat ex-skola Rangga, Sekolah Dato' Abdul Razak. Kitorg buka booth jual baju kat sane. So, only me and Rangga yg buka gerai. The others terbongkang tido lg kat bilik. Haha. Our booth is just beside booth Abstrak Jingga. Agak membosankan la jugak sbb takda ape nak buat actually.

Bunkface perform pun start kul 3pm. Supposed ade 5 bands yg tapi masalah 'ustaz' kat sane. Akhirnya, Bunkface je yg diapproved. Haihh. Itu pun ustaz ckp masalah crowd hampir teruk. Teruk ape nye? Just angkat tangan and lompat2 je. Takda mosh ape pun. Haihhh.

Tapi kitorg berjaya menjual 16 baju termasuk yg aku beli sndri. Haha. Not bad at all. After Open Day which is end around 6.30pm mcm tu, kitorg balik masuk bilik. We decide to stay up one more night and tak jadi pegi JB.

Saturday, July 4, 2009

HAPPY BIRTHDAY FATIN HAZWANY!


ATYN! Happy 19th Birthday to you my dear! Wish you enjoy your great day with full of excitement, prosperity and happiness. Dah sebaya la kita eh. Tapi utk 5 bulan jela. HAHA!

Dia ni mmg happy go lucky sgt2. Gayut dgn die ade je topik yg kebanyakannya agak mengarut. Tergelak2 kitorg. Friendly, nice & sweet, comel, open minded etc. Bnyk sgt! Atyn, you're the best babe! Sayang you lahh! =D



That's all for today. Chalos! :D

Borong2 & Going to Seremban

Today, woke up at 1pm after a tiring day yesterday. Go to McD and met up with friends. Diorg ajak main futsal. At first aku jadi nak pegi but then aku roger Haziq and die cakap diorg nak grk Seremban pukul 3pm something. Terkejut jugak aku. Ingatkan gerak kul 6pm mcm tu. Last2 cancel pegi main futsal. Sorry korg! Lain kali la eh. Korg nak bahan aku bahanla.

Then aku balik rumah tunggu Haziq and Rangga. Biasela, last2 diorg smpi pukul 4.15pm camtu. Hampeh betol. Kalau aku tau aku dah main futsal dulu kejap. Haih. Nvm. First destination, Times Square! Rangga nak shopping kejap kat i-Socks. After that going to Hujung Store amik baju utk dijual kat Seremban nnt. Kat Seremban, kitorg buka booth utk Hujung Store jual baju kat Sekolah Dato' Abdul Razak. Ade Open Day kat sane. :)

Faris bg kitorg pilih 30 baju sesuka hati. Ape lg borongla kitorg. HAHA. Rambang mata la jugak nak pilih baju. Tiap sorg 10 baju. Hoho. Then, we are going to Pantai Dalam fetch up Nini and Memey. Lepas tu, barula kitorg start journey to Seremban. Around 10.30pm gakla baru kitorg smpi sekali dgn Bunkface.

After makan free, usha2 stage. Overall tidak memuaskan gakla sbb equipment mcm utk jamming je. Haihh. Dgr2 cite cikgu diorg yg deal kan. So taktaula. Korg paham2 sendiri jela eh. Malas nak komen panjang2. 1am, masuk penginapan yg telah disediakan (free beb!). Penginapan die agak besar and memuaskan hati. Oh oh, Sam Bunkface lupa bawak towel. HAHA! Steady bro jangan marah ;p. Hee! Tomorrow update lg ye. Sekian.

Thursday, July 2, 2009

Finally

Finally I finished my 3rd semester! Ohh damn, it was so relieved for me. Although it's just a short semester, it's so darn tough weyhh! Tension, busy, tired all have been through last 2 months. Sampai ade sekali tu seminggu lebih tak buat keja sbb takda mood punye pasal and keadaan cuaca pun tak mengizinkan. Asyik panas jee. Mane nak ade mood. Haihh.

Alhamdulillah now i can feeling better and relax now. I don't want to think again about that 3rd semester. Hmm, cuti ni nak buat ape eh? Hang out with friends or cari keja part time. We'll see. Yang penting enjoy! See you around guys! <3



That's all for today. Chalos! =D

Thursday, June 25, 2009

ISeek studio

Last morning, ade perjumpaan DNM kat bilik En. Aziz tapi brape ramai je yg dtg. Haihh. Dahla we have to wait until 10.45am (sepatutnya pukul 9am dah berkumpul semua kat Dataran). Kitorg minta postpone hantar semua assignment and En. Aziz setuju. Alhamdulillah. Boleh hantar next Thursday pukul 10.30am tapi dgn satu syarat. Kena buat lagi satu kerja. Make one character from the final project by using paper clay. Makin susah je adela.

Then, lepak library buat kerja until 4.30pm. Jumpe kejap Sarah (akhirnya dpt jugak jumpe you juniorku! HAHA) then terus balik Subang dgn Arif. Around 8pm, Rangga fetch me up to go ISeek Studio at SS19 Subang Jaya. Ini first time pegi studio sane. I was expect dkt rumah kedai je. Rupa2nya kat banglo mewah daa. Gila cool. Kalaulah ade studio sndri kat banglo. Fuuhhh mmg best!

Aku kat sana sebab menemani Rangga, Memey dgn Haziq buat recording utk side project diorg sambil ditemani Nini & Fya. Equipment diorg agak gempak. Ini yg buat semangat aku berkobar2 nak buat gig or event2 utk kumpul duit same2 dgn Just Scream Community tubuh studio sendiri. Insyaallah.



That's all for today. Chalos! =D

Monday, June 22, 2009

MTTM review

MTTM - stands for Mosh To The Melody were held yesterday in 3K Complex SS13 Subang Jaya. Okay, here is my review about this gig. Sorry ye kalau kritik sket. Bnyk band2 yg gempak dan kebanyakannya dari Subang Jaya yg perform. Aku & member2 Subang yg lain dgn semangatnye datang utk bg support sbb lame gile kot takda gig kat Subang ni (actually kebanyakannya nak support Revuforte, band Afiq).

Sepatutnya start pukul 12 tgh hari tapi ditangguhkan sehingga pukul 1.15ptg gara-gara bnyk band belum datang lg. First performance on that day are Disco Saloma. Diorg bnyk main chip tunes. Not bad. Bercerita mengenai 3K Complex ni, dalam die agak best dan blh tahan besar. Tapi sayangnya tempat ni kurang diketahui umum. Dan mungkin atas perkara itulah bilangan crowd sgtla menyedihkan.

Clothing2 label pun bnyk yg blh tahan gempak mcm Black Sheep, Jari Design, Super Sunday etc. Dari segi band, bnyk yg gempak2. Tapi yg paling gempak time tu Matematik, Romancesa, Revuforte dgn Dichi Michi. Cuma kurangnya, gig MTTM ni smpi pukul 6ptg je. Tapi band2 yg perform smpi 24 bands. Cukup ke 24 bands perform smpi pukul 6ptg? Sedangkan 20 bands pun smpi pukul 11 malam. Dahla start lambat daripada yg dijanjikan. Biaselah janji Melayu. Itu dah dpt dijangkakan.

Kasihan jugak kepada band2 yg tak dpt perform sbb pihak 3K terpaksa menutup jugak tepat pukul 6 ptg. Band yg perform time pukul 6 ptg tu tak silap band Ana Four Craig. Lg kesian diorg sbb tiba2 pihak 3K terus cabut plug amp2 sume. Mane tak bengang diorg smpi vokalis diorg hempas mic. Band2 yg tak dpt perform tu terus menunjukkan perasaan tidak puas hati kat organizer dan hampir berlaku pergaduhan.

Aku yg kat sana malas nak masuk campur dan terus blah dari tempat tu. Buat turun semangat aku je nak buat gig kat 3K Complex ni. Terus cancel nak buat tgk kes mcm ni. Dahla tempoh smpi pukul 6ptg je. Bayaran sewa lak agak mahal. Haih. KL gak terbaik.

Thursday, June 18, 2009

Mosh To The Melody


Do come this gig! Lame tak buat gig kat Subang Jaya. Banyak band best2! Matematik, Romancesa, Corncake, Revuforte, Massacre Conspiracy, Ana Four Craig etc.

Happy Birthday to you Sarah!


Wish you enjoy your special day Sarah! Sempat lagi wish kan? Hahaha. Die ni aku baru je kenal sejak die masuk kolej MMC. And she is my junior. Tak pernah jumpe die ni lagi. Kenal pun melalui Syaza. Haha. Takpela.

Selalu chatting dgn die. And die ni best! Senang berborak and cheerful. Yang lain taktaula. Tak berani nak comment lebih. Ape2hal girlfriend kepada Fadzrul Haffis ni mmg best! :D

Not in the mood

Korg mesti macam knape mamat ni lame tak update. First of all, im sorry sebab this week aku agak busy and not in the mood nak update. But don't worry blog ni tetap ada seperti biase. Tgkla nnt. Will be update soon :)

Saturday, June 13, 2009

hanging around & traders hotel

After agama class (which is the last class of 3rd sem. yeay!), Ady sent me to Damai LRT because im going to KLCC. My mum said today we will stay 1 night at Traders Hotel. But my mum still at Subang Jaya. So I called Dyba because I guess Dyba sure hang out KL today. And im right! She was on the way to KLCC with Zanna.

I met them and straight to Pavilion. Kitorg just walking around. Tak buat ape2 pun. Zanna jumpe kwn die. Pegi Times Book Store jap sbb Dyba nak cari buku kanak2. Tajuk die ape ntah dah lupe. Haha! Pelik la you Dyba. Then going to Bukit Bintang. Mkn jap kat Kitaro. Then continue walking around.

Zanna ade prob dgn kwn2 die which is I can't tell it here. I dgn Dyba ikut jela diorg. Haihh. While we hanging around BB, kitorg sempat kira budak2 yg pakai baju TOPMAN. Alaa yg baju nipis2 tu. And guess what its 107 budak yg pakai baju tu. Almost them are Malay. HAHA! What a typical Malaysian (bak kata Dyba). Honestly I hate TOPMAN shirt. Sorry :)


Around 5.30pm kitorg balik. Today im staying at Traders Hotel. Yeay!


That's all for today. Chalos! =D

Thursday, June 11, 2009

Just Scream 3 Trailer

video

Just Scream 3!


Are you ready to screaaaaaam? Just Scream is back for its third instalment with more great bands! Headbangers and moshers, you definitely won't wanna miss out on this gig. Come on and hit the stage!

Date : 18th July 2009
Venue : MCPA Hall (3rd Floor)
Ticket : RM20

Band Lineup
  • Massacre By Fall
  • Oh Chentaku
  • Kids N Xera
  • The Federated
  • Ballad For Layla
  • Black Territory
  • Massacre Conspiracy
  • Unexpected Mercy
  • Lisa's Diary
  • Tragic Of Hermia
  • Daarchlea
  • 66 Roads
  • Thy Regiment
  • The Blasah
  • Naratu
  • This Sunday
  • Dead Eyes Glow

Sunday, June 7, 2009

you are free to leave me ,
but dont deceive me ,
and please believe ,
when i say i love you .

and if i died this very moment,
would you notice my absence?
would you long for me?
with your very essence the every breath of you.

sitting down below the bright sky,
on the green grass watching people passing by,
i think of the one that i love,
i know u miss me because i miss you too
since our heart are one piece of puzzle that fix perfectly together.

distance is just only but a thought,
where there is many way only be caught,
still in my eyes you are far away,
i pray that we could meet again,
hopefully someday

Thursday, June 4, 2009

ROTTW review about Just Scream Vol. 2


REVIEW ROTTW 148

JUST SCREAM VOL. 2

Kali ini pengikut-pengikut scene hardcore Malaysia berasa bangga kerana review ini adalah mengenai gig hardcore yang bertempat di One Cafe bertarikh 9 May 2009 yang jatuh pada hari sabtu. Ya, sekali lagi di One Cafe. Kadang-kadang terasa bosan juga. Yalah tempat sama sahaja. Tapi band yang perform hari itu memang power. Tak kisahlah tempat sama atau tidak. Nama gig yang telah kami review adalah Just Scream Vol. 2.

Gig yang sepatutnya start pada pukul 1ditukar pada pukul 2.30 hanya kerana disebabkan janji-janji melayu ketika zaman moden ini. Band-band yang perform pada hari itu sebanyak 16 band yang mantap-mantap. Band yang perform pada hari itu adalah Massacre By Fall, Tragic Of Hermia, Lisa's Diary, Unexpected Mercy, I Kill Your Boyfriend, This Sunday, Ballad For Layla, 66 Roads, Or The Golden Handshake, Regime, Daarchlea, Daisy Duke, Tears Memories, Kiss The Fallen, Ana Four Craig, dan Honey In Veins.

Setelah gig bermula, opening band pada hari itu ialah Honey In Veins. Tapi opening memang happening la sebab walaupun tak ramai crowd sangat time tu, sound yang digunakan agak memuaskan hati. Setelah opening band mendendangkan 2 buah lagu, makin bertambah crowd yang datang. So makin lama makin meriah la.

Tercari-cari juga mana dia budak moshers ni. Selalunya jika gig hardcore confirm ada moshing iaitu Hardcore Dancing yang selalu dipraktikkan oleh budak-budak hardcore. Rupa-rupanya mereka belum datang lagi yang juga tergolong di dalam crowd. Selepas itu, jika tak silap semasa band ketiga perform, hadapan pentas
sudahpun sarat dengan moshers. Satu keajaiban telah berlaku, selalunya kalau di One Cafe mesti crowd bersenang-lenang di 'sofa merah empuk'. Kali ini tanggapan kami meleset. Masing-masing ingin 'bersenam robik' bersama! Baguslah begitu. Menjaga kesihatan.

Sound yang digunakan di One Cafe memang terbaik. Kalau anda berada di One Cafe anda juga pasti berpuas hati dengan sound yang digunakan, cuma terpulang pada band-band yang perform pada hari itu sama ada menjadikan sound mereka lebih gempak atau tidak. Dalam banyak-banyak band yang perform, terdapat beberapa band yang aku rasa mereka membawa sound yang terbaik. Band yang aku rasa terbaik seperti Ana Four Craig, Or The Golden Handshake, Kiss The Fallen, Daarchlea, Regime dan banyak lagi.

Performance terakhir pada gig itu ialah Regime yang menampilkan vocalist wanita. Wow, memang menakjubkan! Screamingnya macam suara lelaki, tetapi rupa-rupanya perempuan yang scream. Memang menakjubkan.

Solute pada mereka yang berjaya menggegarkan stage di One Cafe itu. Mereka telah membuktikan muzik hardcore boleh pergi jauh. Aku berbangga degan negara kita mempunyai band hardcore yang setanding dengan band hardcore luar. Kami harap hardcore scene di Malaysia dapat diterima oleh seluruh masyarakat
seperti di negara luar. Sekian.



Taken from ROTTW magazine v.148

Monday, June 1, 2009

Songs that make me to tears

Today, Im not feeling well and agak bermoody sket. When I want to fly high with my emotion, i love to hear this list of songs because they can bring me to tears.
Some of the songs remind me to someone. Here are the lists:

  • Guang Liang - Tong Hua
  • Katy Perry - Thinking Of You
  • Leona Lewis - Bleeding In Love
  • James Blunt - Goodbye My Lover
  • Yellowcard - Only One
  • Weezer - Perfect Situation
  • Aerosmith - I Don't Wanna Miss A Thing
  • Marc Anthony & Tina Arena - I Want To Spend My Lifetime Loving You
  • R. Kelly - I Believe I Can Fly
  • Celine Dion - My Heart Will Go On

Saturday, May 30, 2009

What a tiring day!

Ohh today was soooo tired for me. During class i had a flu yg blh kira agak teruk jugakla smpi takda mood nak study. Haihh. Then after class, I told my mum I am going to KLCC. Fya said that she and her friend at KLCC but told me to wait for a while there sbb diorg nak jumpe kwn die. So once again I walking alone at KLCC. At 3pm, I called her again and she said that they were at Pavilion. So aku pegila Pavilion dgn keadaan selsema yg agak teruk. Called her again and she said diorg tak abis jumpe kwn die lg. So waiting again alone.

At 4pm, Fya message to asked me waiting at KL Sentral. I was like huh? Biaq betoi? Tapi takpe aku patah balik ke KLCC nak naik LRT ke KL Sentral. But then I called her again and she said they at Sg. Wang. So I decided to turn back again to Sg. Wang to meet them. Bayangkan betapa penatnya aku. Haihh. But its okay, for her aku sanggup buat apa saja. Janji dpt jumpe die. So I don't mind. Kat monorail Bukit Bintang we met.

We went to KL Sentral by monorail and KTM to Subang Jaya. Fya and Safa then going to Sunway Pyramid to meet Safa's parent and me went SS15 to watch FA Cup final. Talking about FA Cup final, CHELSEA will win tonight! HAHAHA.



That's all for today. Chalos! :D

Friday, May 29, 2009

Sunway Pyramid Part 2


Smlm ada sambungan lg dari Sunway Pyramid. Haha. Lepas aku keluar dgn Fya and her friend during afternoon, aku pegi SS15 online free kat cc. Until 8.30pm, Anuar fetch me up and went back to Sunway Pyramid. This time dgn member2 sume. Anuar, Safwan, Syahmi, Azrul and Aizat. Ohh about that film? For me, it's just average. Takdala best sgt pun. Effects die boleh tahanla. X Men Origins:Wolverine best lg. Hee. Part paling best dlm Terminator ni bile Arnold Schwarzenegger buat cameo time last2. Cameo dlm bogel pulak tu. Tak leh blahh. HAHA!

After watching movie, kitorg lepak kejap kat Restoran Sri Bidara beside Sunway Pyramid tu. Then, balik rumah! =D



That's all for today. Chalos! :D

Thursday, May 28, 2009

Barcelona!


Congratulation BARCELONA! You deserved to win the 2008-2009 Champions League. To Manchester United, don't too confident that you are the greatest club in the world. Your ego can destroy you especially Christiano Ronaldo. Now, Lionel Messi are the greatest player in the world not Christiano Ronaldo. My prediction agak lari sket. Before match aku predict 3-1. Tapi takpela, janji Barcelona menang! HAHAHA. Sore loser Man Utd. Great performance Barcelona.

Next is FA Cup! Go go Chelsea! =D

Sunway Pyramid

Around 9.30am Fya called me and ajak breakfast kat darussalam. Aku seriously tak sengaja terbgn lmbt sbb aku tido kul 5.30am mcm tu after watched final champions league. Aku dah ingat dah yg tday aku breakfast dgn die tapi aku pulak yg lambat. Haihh. Sorry Fya tak sengaja. :)

So kat darussalam, Fya with her two friends (tak ingat nama. HAHA) dah ade kat sane. After breakfast, I suggest to hang around Sunway Pyramid and diorg pun ikut je. Kitorg jalan2, pusing2 satu Sunway Pyramid. Then, kitorg pegi main boling kat sane. Lame tak main. And Fya beat me 100-79. After that, pegi pet shop tgk hamster/lizard comel kat sane. Mcm takda keja je kan?

Lepas tu, kitorg lunch kat food court. Budget sket. Gee! Dah lunch sume, we went home around 2.30pm. Takda aktiviti sgt kan? Tapi okayla dpt hang out dgn Fya. Thanks Fya! Next time lepak lagi ye. =)



That's all for today. Chalos! :D

Sunday, May 24, 2009

no title i think

Ohh for the first time since last January i think, Im talking to her through ym. Thanks god betapa happynyee aku! When I saw she's online, I was so shocked but excited too. Aku fikir2 what's the first word I want to started first. Takut2 die taknak jawab ke ape ke. So I decided to start to say 'hello' to her. And guess what? She replied! That's the happy moment for me. :)

After that, we talked about us and others. Bnyk dah yg berubah. Maklumlah lame tak update. Since January kott. Gile rindu oh! And she's fine with me now. Syukur alhamdulillah. Takyah la aku berserabut lg pasal benda ni. Thanks you! =D


That's all for today. Chalos! =D

Dyba

Yesterday after class, waiting for dyba at KLCC alone mcm org gile. At 2.30pm baru smpi kat Pavilion. She came with her sister, Farrah. So jalan2 with them. Farrah watching movie with her bf around 6pm. So, me and Dyba lepak jalan2 takda keja around BB. Ade kes mat dadah kena kejar dgn security la, security bergaduh dgn org tua pakai wheelchair la. Dah biase berlaku kat BB ni. Haha! And as usual ramai gile budak2 yg berdressing tak blh blah kat sana. 8.30pm sesudah Farrah abis tgk wayang dgn bf die, kitorg balik. Farrah's bf hntr aku balik Subang Jaya. Overall, best dpt spent time dgn Dyba. Lame gile kot tak lepak dgn Dyba. Rinduuu kot! Haha! Kalau blh lepak la lagi ye.


That's all for today. Chalos! :D

Friday, May 22, 2009

Teman-ing Fya

Oh yeah yesterday, Anuar calling me up and ajak teman die pegi skola sbb nak hntr calculator kat adik die. Wehh lame tak lepak dgn kau doh! Rinduu siall! HAHA! After that fetch Akmal and lepak Darussalam (fav place to lepak. Oh yeah!). Anuar told me to lepakk lame dgn die but I give excuses ade hal nak pegi PJ pukul 2.30pm.

Actually I nak hang out and teman Fya to send her cheer school registration to Star Publication kat PJ. Kitorg mmg taktau gile tmpt tu kat mane. We ask strangers pun same tak tau. Then akak counter KTM bg suggestion to go Kg Dato' Harun station. So kitorg pegi jela kat sane. Nak dijadikan drama, boleh pulak hujan lebat. Dahla terlajak satu stesen. Haih. But nvm.

At Kg Dato' Harun station, kitorg naik teksi ke sana. At first taxi driver pun taktau nak ke sana. Luckily Fya ade alamat The Star tu. Dkt Seksyen 16. Rupe2nya blkg Eastin Hotel daa. Kena bayar RM15 lak tu. For me agak mahal la. Tapi nak buat camne. Dah rushing gile. Before 6pm kena hntr. Tapi yg lawaknye punyela payah nak pegi The Star tu but die punye setel tak smpi 10 seconds! HAHA! Geram pun ade gak.

Dah setel sume, we balik subang balik. We decided to walk to Putra LRT Asia Jaya station. Ingat dekat, sekali jauh daa. More than 1/2 jam gak la berjalan. Yg bestnye for me I can spend together with Fya. We talked a lot. Suppose we hang out kat Sunway Pyramid tapi Fya nak hantar cheer registration tu so aku teman jela die. Then kitorg naik bas ke Sunway Pyramid and dinner there.

I ask her to hang out lame sket but die kena balik awal takot jalan kaki malam2. So we went home. Anyway, best dpt hang out dgn Fya. Next time we hang out lg eh. Thanks a lot!


That's all for today. Chalos! =D

Tuesday, May 19, 2009

Happy Birthday Guys!

Happy birthday to those celebrate today. Not forget to Faiz, Afat, Lyana and Nabila Sara. Happy Birthday to Acap too! Awal sehari takpe kan? HAHA! Enjoy yourself!

Kena halau

Today terpaksa wake up early sbb my mum ade hal kat Glenmarie Shah Alam. Around 5.30am dah bgn and 6am dah gerak. Haih. Gile awal siall! So arrived college around 7am. Korg mesti ingat aku bersemangat nak pegi kelas kan? Tapi nak buat camne, ikut jela my mum. Haih. While waiting for my class at 8.30am, lepak kat cafe jap take a nap. HAHA! Then 8.30am enter class as usual.

Aku stay up lame sket smpi 12.30pm dgn Farmi, Aderi, Zul, Amir and Fitri. Setelkan kerja sket. Maklumla Wacom takda lg. Terpaksala meminjam. Haih. En. Aziz bagi kitorg stay up kat dlm kelas buat kerja. En. Aziz pegi keluar mane ntah aku pun taktau. So just kitorg jela kat dlm kelas dgn a few classmates lg.

Then suddenly ade one lecturer ni (tak ingat name die) masuk kelas. Taktau knape tibe2 die macam marah2. It's like nak cari point kesalahan kitorg.

Lecturer : Skrg kelas ape? Kelas En. Aziz ke?
Kami : Kelas illustration puan. Tapi dah abis dah tadi.
En. Aziz bagi kebenaran kitorg duk sini smpi
ptg sbb ptg nnt ade kelas En. Aziz lg.
Lecturer : Ohh sape monitor korg? Coordinator mane?
(Kitorg terdiam kejap sbb kelas mane ade class monitor dgn coordinator)
Lecturer : Ni ape kasut kat dpn ni? Sape punye kasut ni?
(Kitorg pandang satu sama lain. Few seconds after that Aderi mengaku and amik kasut die balik)
Lecturer : Knape lock pintu ni? Sape suruh lock? Skrg ni ade kelas kat bilik ni. Saya nak awak keluar skrg.

Kitorg keluar la. Panas la jugak. Yela at least tanyela elok2. Ni tibe2 sound mcm nak mkn budak. Haih. We text En. Aziz kitorg dah pulang balik Wacom and kelas dah kunci.


That's all for today. Chalos! =D

Lepak-ing

Yesterday, after finished my class (got 2 more assignments have been given), I followed Osman to went back home but I changed my mind to lepak with Osman till night. First, balik rumah Osman kat Puchong kejap to fetch his bro, Azri, Fauzi, Sofea and Jaja. Then turn back to Keramat because Azri took his car there. Later after that, we're heading to Kg Baru to have a lunch.

After lunch, Fauzi and Azri want to go Mid Valley while Osman, Me, Jaja and Sofea want to go somewhere else. So we separated. Our first destination is Tropicana City Mall. Yeah it's my first time to went there. Surrounding die okayla tapi agak membosankan sbb kedai tak bnyk lg and the mall are still new. Tak silap early this year baru buka kot. We walking around and around and snapping picture. After Tropicana City Mall, we're heading to Sri Damansara because Osman ade benda nak disetelkan.

After that, pegi Perhentian Putra beli tiket bas ke Kota Bharu utk Jaja and Sofea. 9.30am tadi diorg dah bertolak naik bas Mutiara. Dah setel semua, kitorg pegi jalan-jalan pulak kat Sunway Pyramid. But just for a while jela because member2 Jaja and Sofea dah tunggu kat Asia Cafe. Before that, kitorg balik Puchong kejap. Tukar baju and mandi2 semua. Dari pagi tadi kot keluar. Mmg melekitla badan kan? Haha.

Okay. Barula kitorg pegi Asia Cafe. Lepak2la dgn diorg. Tak kenal pun diorg sbnrnye. Selamba jela. HAHA. Lepak around 1/2 jam je kat sane. Lepas tu kitorg lepak Canai Cafe makan2 and hisap shisha. Kat sane mcm2la kitorg sembang and buat lawak bodoh. Hee. :)

Jaja's friend, Daus nak lepak sekali but die taktau Subang Jaya kat mane. So Jaja, Osman and Sofea amik die kat Sunway. Haih. So aku terpaksala balik rumah. Takkanlah nak suruh Osman patah balik hantar aku pulak kan? Takat tu jela perjalanan aku smlm. HAHA! Anyway gud luck and take care to Jaja and Sofea for yr journey at Kota Bharu!


That's all for today. Chalos! =D

Sunday, May 17, 2009

AF7

Congratulation for all the finalist in AF7! Although the final mcm kureng sket and tak mencapai pencapaian yg diharapkan, but their talents are very big. I know they can be a popular star in Malaysia soon.

WINNER - Hafiz
2nd place - Aril
3rd place - Akim
4th place - Yazid
5th place - Isma

p/s : Aril suppose to be won! He have the potential to be superstar. But its okay, Im satisfied with the result.


That's all for today. Chalos! =D

Happy Teacher's Day!

I hope it's not too late for wishing HAPPY TEACHER'S DAY to all my teachers who had taught me everything! THANKS A LOT CIKGU2! =D


Tuesday, May 12, 2009

Tag from Dyba

My Top 10 Most Favourite Food (in no particular order) 
Tom Yam
Nasi Goreng USA
Daging Masak Merah
Chocolates 
Any junk food 
French fries 
KFC 
Any western food 
Sate 
ALL :D

10 Things I Love Doing (in no particular order) 
Listening music from my iTunes
Online Myspace & Facebook 
Blogging 
Tgk Blue? (huh?) 
Hanging around with friends 
Makan dan minum
Playing snooker 
Cucuk kawan kasi melatah 
Tidur
Tgk TV

5 Things I Love Doing When I’m Emo / Stressed (in no particular order)
Sleep
Hang out alone 
Watch tv
Listening music 
Texting people 

5 Things I Love Doing When I’m Happy (in no particular order)
Texting people 
Laughing like shit 
Hang out with friends
Listening music 
tgk TV 

5 Things I Wish It Could Happen (in no particular order)
A DSLR camera
Finishing my diploma 
Organizing a concert!
Unite with my old friends back
Her

My Top 20 Recently Most Addicted Songs (in no particular order) 
Panic! At The Disco - But It's Better If You Do
The Bourjuis - Fetchup When This Occur 
Attack Attack! - I Kissed A Girl! 
MGMT - Kids 
M.I.A. - Paper Planes 
Paramore - Decode 
Yuna - Dan Sebenarnya 
Yuna - Deeper Conversation
Coldplay - Viva La Vida 
The Cranberries - Zombie
The Devil Wears Prada - Dogs Can Grow Beard All Over 
Eyes Set To Kill - Darling 
A Vain Attempt - I Saw Her Face
Between The Trees - Words 
Plain White T's - 1, 2, 3, 4
All-American Rejects - Gives You Hell 
Alesana - Apology 
Atreyu - Ex's And Oh's
Bullet For My Valentine - Tears Don't Fall 
Avenged Sevenfold - A Little Piece Of Heaven 

10 Ridiculous Things I Wish To Do Before I Die (in no particular order)
Becoming A Rockstar 
Change the world in my own way 
Travelled around the world for 12 months
Bungee jumping from world's tallest building 
Married with Hollywood superstar 
Change my life to a better person
Becoming a multi-billionaire 
Becoming a professional photographer and event organizer 
Sleeping in the middle of highway 
Stop the war 

10 Persons You Wish To Tag 
Nizar Hussain
Kobain Kobby
Aimi Nadhrah
Aisya Abdul Rahman
Syaza Fieyza
Alessandra
Aisha Dalila
Kip
Ady Adzmi
Raja Shah Farmi

Sunday, May 10, 2009

Happy Mother's Day!

To all mother in the world, HAPPY MOTHER'S DAY! You are the great person in this whole world. And to my mum, you are the best mum in the world. No one can replaced you. My mum are the number one women in my life. Thanks for everything mum! I LOVE YOU VERY MUCH!

JUST SCREAM ROCKS WEH!

Yesterday, awal pagi kena pegi kelas Pengajian Islam. Hari sabtu pun nak kena pegi kelas. Adoii. Dahla mata mengantuk gile babi. Nasib baik lecturer okay. Blh masuk kepala la. Hee!

Dah abis kelas around 1pm, aku terus gerak One Cafe pegi gig Just Scream tu. Ingatkan dah start dah gig tu, rupe2nye belum start lg sbb ade prob Celcom nak buka booth kat bwh tapi management One Cafe tak kasi. We managed to settle that problem and Celcom tak jadi buka booth. After soundcheck sume, the gig started around 2.30pm. Here are the list band who are performed:

1. Honey In Veins
2. Tragic Of Hermia
3. Kiss The Fallen
4. This Sunday
5. Lisa's Diary
6. Tears Memories
7. Ana Four Craig
8. I Kill Your Boyfriend

9. Or The Golden Handshake
10. Daisy Duke
11. Massacre By Fall
12. Unexpected Mercy
13. Ballad For Layla
14. Daarchlea
15. Regima
16. 66 Roads

Kalau aku nak cite panjang2 2 page aku rase tak abis. So the gig was totally fantastic! About 171 peoples are came to Just Scream Vol. 2! 2 times more than Just Scream Vol. 1 at Noisy Studio, Ampang. One Cafe pun ckp this year crowd kitorg paling ramai. We're proud of it! And I reclaimed back my money RM170 plus RM41 for the comission. Jumpa Apis dgn Acap yg lame gile tak jumpe. Haih. We went home around 1.45am. Kat KL ade roadblock. So we use other way yg takda roadblock.

Anyway, thanks for those who are coming to Just Scream Vol. 2! And thanks to bands that co-operate with us. Without you guys, the gig cannot make it. So after this, co-operate la dgn kitorg lagi. Next gig we will announce soon! Thanks a million again! =D


That's all for today. Chalos!

Printing Tag

Before I start to update my blog, I want to say sorry for not updating my blog for about 2 days. I was busy. Later I tell u why.

Okay, last friday, I woke up late. It's 12.30pm. And I still not finish my tag just scream yet! So aku terus siapkan tag tu smpi 2.30pm. Yeah I have to skip friday prayer. Haha. ;p

Done my tag just scream, aku siap2 then pegi Sunway Pyramid jumpa Farmi utk print tag. 120 tags I have to print. Aku ingat around RM60-RM70 je semua tu. So aku tak kisahla. Print worker tu pun terkejut sbb 120 tags nak kena print. Die suruh tunggu around 7pm dtg balik. So jalan2 dgn Farmi around Sunway Pyramid. Dah takda benda nak buat.

Then about 7pm we came back to that printing shop. Tapi tak siap lagi. Aku try tanya that worker. Then die ckp about RM167 nak kena bayar. I was like WHAT THE FUCK! Banyak gile doh! Tak cukup lagi RM100 bai! I call my mum and asking for another RM100. Luckily die kasi. Kena marah la jugak aku. Hahaha. Tapi lmbt sketla. Kul 8pm die bank in kan. Kesian mak aku. And my friend terpaksa teman aku smpi kul 8pm. Dahla nak kena balik. Nasib baik die okay. Credit to my friend, Farmi. Thanks beb sbb teman aku! Kul 8pm aku bayar that RM167 after my mum bank in.

Then my friend, Rangga pick me up then go to Bukit Bintang to discuss for the tomorrow. Arrived at Kitaro, Nini, Tasha, Naza, Diyana, Emmet je yg ade. Kitorg ingat ramai nak discuss for the gig. Takpela. Nak setelkan masalah sume especially arrangement for the list band. Ada yg nak awal la, ada yg nak lmbt la. Last2 kitorg ckp tak blh. Dah fixed dah. Setel sume balik!

Friday, May 8, 2009

Just Scream 2


IT'S ON TOMORROW! COME ONE JOIN US AND HIT THE STAGE BOYS AND GIRLS! GONNA BE ROCK! ONLY RM15 PER TICKET! SEE YOU THERE!

Thursday, May 7, 2009

Barcelona vs Man Utd

Shit! Chelsea tak dpt masuk final. Seri pulak. Chelsea confident sgt dah gol min ke-10. Haih. Tapi gol Essien mmg terbaekkk lah! Haha! Anyway I will support for Barcelona in final nnt. Sorry to Man U fans sbb mmg aku benci Man U. HAHA!

Thats all for today. Chalos! :D

Tuesday, May 5, 2009

Another assignment

Fuuhhh. It's gonna be tough for me this week. Yet another 2 assignment have to be done.

  • Character smiley with 20 expression in avatar
  • Pimp My Ride - just like the show but do it in Adobe Illustrator
Tidur tak cukup. 1st assignment kena ubah sket. Tag Just Scream dlm 70% siap. Gig Just Scream sabtu ni. Haiyak! Maybe agak busy this week. -.-


That's all for today. Chalos! :D

Monday, May 4, 2009


Can't wait for KLue Urbanscapes 2009 - the city’s annual user-generated all-day creative arts festival is on 27 June at KLPac! It's gonna be rock! :D

Pilih Kasih

Okay yesterday I have to teman Nizar for Pilih Kasih audition at Plaza Alam Sentral. FYI, Pilih Kasih is one of many reality tv in Malaysia. And it is under TV2 and Rosyam Nor's company, Suhan Movies & Trading Sdn Bhd. Just Nizar jela yg masuk because aku malas gile nak masuk sbb mata ngantok ala2 stim gitu. Haha! Lgpun segan la nak masuk. Kena audition kat atas stage dpn org ramai. Mane tak segan pokk! As usual, ramai gile org yg menghadirkan diri nak pegi audition (ramai betol nak jadi artist skrg ni eh). So, Nizar dpt gak register dan mendapat nombor 1055. :)

Aku tgk skrip die and aku noticed skrip die lagi susah daripada Anak Wayang Astro hari tu. Kena bnyk fikir & more creative. Siap ade monolog lagi. Nasib baiklaa aku tak masuk. Hee. So aku biarkan Nizar practise dgn partner die and aku tgk audition dari atas. Mcm2 gaya aku tgk. Tapi yg paling best salah seorg group vocal Flava yg audition sekali. Blh tahan la acting die. :)

Time Nizar dah smpi. Diorg amik scene 3 which is seorg guru yg berperangai agak pelik and unusual bersembang dgn pelajarnya. Partner die jadi cikgu yg minat kat kakak pelajarnya (Nizar) dan mengadu kat pelajar tu. Monolog lak Nizar amik watak org gila yg mengaku diri die kaya. Tapi kena cut dgn juri. Haha! Kesiann. Juri ckp "ini bukan pencarian pelakon teater, ini pencarian pelakon yg blh berlakon di dpn org ramai dan menghayati wataknya". So automatik Nizar tak terpilih. Takpela. At least kau mencuba tak mcm aku. Haha! Next time ade lagi. Don't ever given up. Ganbatte!


That's all for today. Chalos! :D

Saturday, May 2, 2009

Unofficial tourist guide

Yesterday, around 1.30am I and my bro jadi tourist guide tak bertauliah kejap for my bro's friends yg dtg dari Sik, Kedah. Terpaksala ckp bahasa utara. Luckily Im used to it. So doesn't matter la kan? Haha.

At first, we hav to wait until my dad tido kat ruang tamu. Yg tak blh blahnye, kitorg sneak out mcm nak pegi merompak. Mcm dlm cite P. Ramlee, 3 penyamun. HAHA! Kitorg jalan slow2 smpi kalau blh tak kasi bunyi langsung. Luckily kitorg lepas. Weee! Kitorg kuar naik keta my mum's friend. Kuar tapi taktau nak pegi mane. Bongek gak diorg ni. Last2 aku suggest pegi Danau Kota. Tapi aku dah lupe jalan die smpi tersesat. Hahaha! So cancelled pegi Danau Kota, kitorg stop Zoo Negara. Whatt! Zoo Negara? Confirm korg terkejut gak kan pagi2 buta pegi Zoo Negara. Merepek ape. Tapi tu la die kitorg stop dpn Zoo Negara snap picture diorg :)

After that, kitorg pegi BB. Just tunjuk jela tmpt2 yg happening. Then, kitorg lepak kejap Dataran Merdeka. Mmg ramaila mat2 kereta dgn rempit kat sana. Tak selesa gak kadang2. Haih. Dah abis jalan2 semua, kitorg terus balik. Takda ape sgt actually. Diorg sbnrnye nak pegi uptown but dah lupe jalan nak ke sana. Nak buat camne. Kitorg masuk senyap2 gak mcm tadi but this time kantoi. My dad tibe2 buka pintu. Nasib baik tak kena sound. Haha!

That's all for today. Chalos! *tgh tak betol*

why la so hot?

Tak blh tahannn -.-
The weather almost burn me alive!

Wednesday, April 29, 2009

Keputusan yg sgt2 tidak memuaskan. Haih -.-

Kena struggle sehabis baik la sem 3 ni

Tuesday, April 28, 2009

Kelas cancelled -.-

Today dtg kolej just lepak2 je sbb kelas dgn kesatria cancelled. Buat penat je bgn awal pastu dtg kolej. Bukannye nak bgtau awal2. Haih. So aku just lepak dgn geng Rahim semua tolong En. Aziz dgn En. Iskandar tangkap gmbr student intake April 09. Then dah abis tolong, teman Wanie promote Celcom kat dpn cafe kolej. That's all for today. Agak membosankan jugak sbnrnye :)

Chalos!

Monday, April 27, 2009

playlist

just tukar playlist je. Myspace pun same playlist dgn blog ni jugak. Lagi bnyk lagu but don't surprise sbb bnyk lagu hardcore. Gee! Enjoy :)

College

Today is my 1st day of 3rd semester studying at my college. So I came to college by car with Faiz and Arif the rockstar. Haha kidding. Okay kat kolej, I met up with lot of my colleagues (betol ke eja? -.-). Lame doh tak jumpe diorg. Haha rindu lak. :)

Then kat dpn cafe, ade Bob, Memey, Wanie tgh promotion Celcom. Haih. Tak sangka lak diorg kat sana. HAHA. Then go to Dewan Kayangan amik schedule sume then straight up pegi kelas ade perjumpaan DNM. Shitt dah ramai rupenye. 1/2 late! En. Aziz dah perli2 dah. Hee. Sorry En. Aziz :)

And 1st day lg dah ade asgnment! Whhaattt? Assignment? Pfft! Belum ape2 dah ade assignment. Arrgghhh! Kena buat draft kerawang dlm bentuk illustration. Dahla tgh blur2. Tibe2 kena buat assignment. Hantar dis week gak -.-

Esok lak kena pegi kelas 8.30pg and Kesatria which is kena kawad for 4hours straight kul 2.30pm. Adoii.

This is my subjects :
  • Illustration
  • Pendidikan Islam
  • Kesatria I
yeah just 3subjek je. Semester pendek je. Tapi confirm aku bakal struggle gile babi nnt. Huhu. Wish me luck :)

Sunday, April 26, 2009

Semester 3

Today is my last day of semester break. Esok dah start semester 3. Daammmnnn! Rasa sekejap je dah nak masuk sem 3. Tak puas doh lepak. Kadang2 jealous gak tgk universiti2 lain sbb dpt semester break smpi 2,3 bulan. Tapi kolej aku cuti 4 minggu je. Bagi aku 4 minggu tu sekejap sgt. Tak puas. Tapi nak buat camne. Nak taknak masuk jela. I am going to begin my new life. And my target is to be better than my last sem. Rasenye cukupla lepak2 and slalu keluar je. Penat dahh asyik rushing sana sini je. And maybe aku akan ulang alik dari rumah ke kolej. Biarlah ape org nak kate. Janji aku selesa dgn diri aku :)

p/s: maybe aku akan jarang online starting from tomorrow. We'll see

Friday, April 24, 2009

Happy Birthday Syaza! :)


Happy Birthday To You Syaza! Wish You Enjoy Your Special Day With Your Loved One With Joy, Loved, Prosperity And Happiness!
Yeah I saje wish lambat sket. Doesn't mean I lupa yr birthday.
Btw bile nak lepak ohh? Rindduuuu seyh! She is a good friend of mine. Take care! =D

Thursday, April 23, 2009

Happy Earth Day!



Happy Earth Day Everyone!

Earth Day 2009, April 22, will mark the beginning of The Green Generation Campaign which will also be the focus of the 40th Anniversary of Earth Day in 2010. With negotiations for a new global climate agreement coming up in December, Earth Day 2009 must be a day of action and civic participation, to defend The Green Generation’s core principles:

  • A carbon-free future based on renewable energy that will end our common dependency on fossil fuels, including coal.
  • An individual’s commitment to responsible, sustainable consumption.
  • Creation of a new green economy that lifts people out of poverty by creating millions of quality green jobs and transforms the global education system into a green one.


Taken from www.earthday.net =D

Wednesday, April 22, 2009

old school

Ohh today me, Bear, Amar and Kerol went to our old school, SMK SS17. Seriously ckp rindu gile time skola dulu. Kenangan manis dohhh! We guys pegi sane nak amik slip SPM yg sebenar-sebenarnya (sblm ni kertas slip colour putih je). So kat skola, kitorg pegi pejabat dulu utk amik slip. Then, we decide pegi bilik guru sbb nak jumpe En. Hamran dgn Pn. Shahzalina. But then kitorg jumpe cikgu2 lain mcm En. Jamlus, Pn. Rohaidah (cikgu disiplin kitorg yg tersgtla happening), Pn. Sanjeev, Pn. Chuah, Pn. Liang (our addmath teacher), Pn. Raha and etc. Semua tanya pasal perkembangan kitorg. Haha! Pn. Rohaidah as usual tak abis2 nak tegur about kitorg punye rambut. And the best part is Pn. Rohaidah tak caya Kerol blaja kat UIA. HAHA! Pn. Raha lak smpt nasihat kitorg supaya blaja dgn tekun, solat 5 waktu. Dgr jela ape yg cikgu ckp. Hee. But anyway thanks for yr advice Pn. Raha.

Pn. Shahzalina then blanje kitorg mkn and smbg2 pasal kitorg. En. Hamran tak dpt ikut sbb agak busy time tu. En. Hamran kata kalau kitorg bgtau die awal2 dah blh bwk kitorg mkn. Tapi apakan daya kitorg dtg secara mengejut. Haha! Bestla jugak dpt jumpe cikgu2 time skola. Rindu siallll! Rasa nak pegi skola balik je ;p

Monday, April 20, 2009

Anak Wayang

The most tiring day ever since last December! Dengan tak tido nye sebelum audition tu, fuuhhh only god knows macam mane keadaan aku time tu. Nini, Daniel and Memey came to fetch me up around 8am then straight heading to SACC, Shah Alam. Ohh it's my first time audition! Yeahh! Pagi2 lagi dah ramai gile org dtg. Ramai betol yg nak jadi pelakon ni rupenye. Haih. Ian, Rahim, Ebal, Afik, Bob, Ady and Mira pun ade sekali kat sane but Ian, Ady, Nini and me jela yg masuk. Yang lain just teman kitorg je.

Luckily kitorg dpt masuk and guess what kitorg berempat yg paling last. Kitorg one,two jus sape masuk dulu and aku register dulu followed by Nini, Ian and lastly Ady. My number is 0327. Haha! Hopefully that number is my lucky one. Then, while waiting for our turn, kitorg tgkla showcase from AF, Raja Lawak bla bla bla. Smpi lenguh kaki tgk. Haih. Siap makan kat Syed Bistro lg. Agak pricey la makanan die. But service agak terukla. Pakai je PDA amik order tapi service hampeh. Ape daa.

Aku dgn Ian masuk Quality Hotel jap tgk surrounding audition tu sbb confuse dgn audition ni. Mcm takda pengumuman je bile num giliran kitorg. Then we find out baru smpi 90 sumthing. Baru kul 5 sumthing. Gile lembab! Oleh kerana terlalu lambat sgt maka Ady and Nini terpaksa blah kerana masing2 ade hal. Ady kena fetch up mak die kat KLIA and Nini terpaksa ikut Memey pegi BB. Only me and Ian je yg tinggal. Adoii.

Dlm tunggu2 tu, kitorg apply borang untuk casting drama RTM dgn sorg brother ni. Next Saturday die punye casting. Ada talent agency ajak kitorg join gak. But tunggu die call. Bestla jugak. Lepak2 dgn brother2 sume. Layannn jela. Haha! Around 10pm kitorg dpt skrip and start training. Aku amik watak Hashim, a photographer yg nak pegi interview. Ian lak amik watak Jaslina, watak jealous. Haha. Ape2 ajela labuuu.

Around 1am, Ady datang! Yeah sempat gak die dtg sini ye. Bagusla ade Ady. Best sket. Haha! Ady lak amik watak Dr. Fariz yg agak horny and flirty. Lagi tak blh blahh! Tapi kesian kat Mira yg gile penat kot tgk die. Smpi tertido kat tangga haa. Thanks Mira sbb sanggup teman Ady. Salute you a lot!

Kul 3am mcm tu, barulah turn kitorg. Gile lame nak tunggu turn kitorg. Hampeh betol! Okayy. It's my turn. I approach myself mcm biase. Time tu dah lancar dah. Aku sempat usha director shows me 'good' signs. But then suddenly, aku BLANK! What the fucckkk! Dgn lampu bersilau nye, lagila buat aku blank! Ape ntah aku mengarut time tu aku pun taktau. Selesai abis, Marlia Musa said to me, cuba lagi ye. Ughhhh! Tension sial. Aku terus blah duduk kat tangga and cried a bit. Mane tak nye. Aku penat tunggu, training sume. Suddenly BLANK! Mmg BABI lahh kan?

Ady hntr aku balik rumah Subang Jaya and diorg balik rmh masing2. Takpe. Lain kali aku dtg audition utk Pilih Kasih from TV2 lak. I don't give up! Thank You =D

Wednesday, April 15, 2009

Just Scream 2!


Come and join the gig! Scream your lungs out! Yeeaarggghhh! This 9th May 2009 at One Cafe. Support our underground hardcore! :)

Anak Wayang Astro

What do you think if I enter the 'Anak Wayang Astro' this saturday in Shah Alam City Centre, Shah Alam? =D

Monday, April 13, 2009

Kids Fair PWTC

Last Friday, aku ke McD SS15 sblh Shell (aku tak pegi friday prayer. HAHA). Time tu Bear, Kerol, Matin sume ade. Tgh lepak2, suddenly hujan lebat gile. Babi camne aku nak gerak PWTC baii. Nasib baik Arif ade. Tumpang die ke KTM Subang jap. Tapi same je useless. Nak ke kereta die punyela jauh dari McD. Arif lak tertinggal kunci kereta kat McD. Lagi nak ke patah balik. Mmg aku patah balik ke McD basah mcm baru lepas mandi la. Smpi Bear pun buat bodoh kat aku. HAHA. Mmg sume badan aku basah abis la.

Okay. Dah smpi PWTC, aku call my mum. So lepak jela kat dlm jaga booth mak aku (booth Persatuan Sindrom Down Malaysia). Dua volunteer from Unitar which is Hakim and Suria pun ada sekali. Takdala terasa sgt bosan sbb ada diorg. Mcm2 kitorg amik mknn and drinks free kat sana. Kenyang mkn free je kat sana. Haha.

Around 7pm, kitorg dah kemas barang nak balik. Hakim and Suria balik rmh masing2. Diorg nak hntr my mum balik Subang but my mum taknak. My mum bagi alasan nak jumpe kawan die kat luar PWTC. Tapi rupe2nye my mum balik Hotel Seri Pacific beside PWTC. Haih. No wonderla. Nice trick mum. Dahla aku plan tido rumah Rangga tday. Haih. Nak taknak tidola gak kat rumah Rangga.

So around 9.30pm aku gerak Times Square jumpe Rangga, Wan dgn Bie. Penat gile kot rushing sane. Baru nak duduk dlm Tribe, Times Square terus gerak rumah Rangga. Rumah die kat Bukit Jelutong. Taktau lak rumah die kat BJ. Ingat betol2 kat Shah Alam. Pergi sane reminds me of Pena. First time gi sane jumpe die kot. Tu pun kat SMKBJ. First time jumpe die and first time jumpe Nabila Syazwani or Buttercup. :)

Blh tahan rumah Rangga. Besar kot rumah die. Maklumlah, rumah Maria Menado the veteran actress kot. Agak style la. Aku suke tgk collection2 klasik kat rumah tu. Wan and Bie jamming buat lagu baru. Aku tgk jela. Around 5am, kitorg tido for the next day :D

p/s: Sorry for the late update. Tak bnyk masa nak online :)

Thursday, April 9, 2009

Is it a date?

Yesterday, supposely it's a date for me but I don't think hang out with her was a date. It's more to lepak jalan2 like we always do before. Semangat dah ada kat aku but die mcm buat2 biase mcm selalu so terpaksala aku buat mcm lepak2 biasa dgn die. Haih. I want a good and nice date. Sayangnyee. But it's okay, at least dpt jugak aku keluar berdua dgn die. Selalunye jalan beramai2 dgn member2. Aku akan ajak die keluar date lg and this time betol2 punye date.

p/s : She's not my girlfriend, she is my 'bestfriend' =D

Sunday, April 5, 2009

Speedzone Tour '09



Ahh it's 8am. Good morning everyone! Still did not sleep after Speedzone Tour '09 at Menara KL. Talking about Speedzone, it was awesome and rocking like hell! Rugi for those yg tak pegi. HAHA. Bnykla gak rumors yg aku dgr dari newspaper and bulletin that Muslim people tak dibenarkan masuk. Tapi aku, Bear, Amar, Saddam and awek die selamba gak pegi. Peduli ape rumors tu. It's just a rumors right? I don't believe rumors so much. Actually Speedzone tak benarkan dan jual alcohol je. So takda ape2la sgt.



Inside Speedzone, aku tgk ramaila gak org Melayu yg same2 buat tak layan dgn rumors tu. Yg penting enjoy! Yeahhh. Security agak ketatla jugak smpi 2,3 kali kena check sblm nak masuk. The surrounding lak blh tahan. Kira bnyk ruang gak nak berpesta sana sini. HAHA ;p

Overall, Paul Oakenfold and Judge Jules gak terbaik! Infinity and Numb remix(Linkin Park) by Paul Oakenfold and Laid Bare and Seven Nation Army remix(The White Stripes) by Judge Jules was totally awesome! Terbaik pokk! Layan tektonik abis. =D

Saturday, April 4, 2009

PSDM gala dinner at PWTC


3rd April 2009, me and my family were going to Persatuan Sindrom Down Malaysia's gala dinner at PWTC. My mum as a secretary of the association are so busy going here and there. Even we have to went there at 1pm because my mum have to arrived there early to settle the event there. I thought we just to go there and went home after the gala, so I didn't bring my laptop. But kitorg terus heading ke hotel which is Seri Pacific Hotel beside PWTC. Darn, menyesal gile tak bawak laptop. While waiting till the gala dinner start, I was bored like hell. My mum busy at the hall, my bro and his friend going to Pudu to buy ticket to Sik, Kedah. So I decided to walk around at The Mall in front of PWTC. Just alone! So korg tawla kan, The Mall tu bosan gile babi. Lagi2 just aku sorg je jalan2. Lagi bosan! Haihh.

Okayy. Tak payah cite about my boredom. At 7pm, the gala dinner are going to start. Dah mule ramai org dah. My bro, Ezanee nak argueing dgn aku berebut nak handle camera. So im letting him handle it. Malas nak gaduh dgn die. Buat sakit hati die je. Haih. So here are the schedule of the PSDM's gala dinner :

8pm - Arrival of guest of honour
8.30pm - Baca doa :)
8.35pm - Speech by Presiden PSDM, Dr. Syarifah Zainiyah
8.50pm - Speech by Penasihat PSDM, Dato' Mukhriz Mahathir
9.10pm - Speech by Menara KL CEO, Dato' Zulkifli Mohamad
9.30pm - Performance by Zainal Abidin and the video clip 'Kau di Hatiku'
9.45pm - Performance violin by Down's Syndrome (tak ingat name dia)
9.50pm - Bacaan Sajak oleh Down's Syndrome (Aqilah)
9.55pm - Tarian India oleh Down's Syndrome (Sarah Yusof)
10pm - Performance from Rumah PSDM kids
10.15pm - Performance by artist Mail, Pija, Rem, Deja Moss and Zuraidah
11pm - Performance by Zainal Abidin
11.30pm - Balik :)



I was enjoying there especially when I watching the Syndrome Down's people. It's like they doing their own. Based on The Star Online article : FROM a distance, a young girl smiles, full of hope and confidence but the receiver of her gracious smile turns away, breaking her fragile heart. I was like OMG terharu gile tgk diorg. The spirit they have makes me proud of them. Bersemangat gile. Untung sape jadi parents of this Down's Syndrome. And Im proud to be a brother of Down's Syndrome people which is my little sister, Izzaty. =D

Time kitorg nak balik, sempatla gak sembang dgn Zainal Abidin. He was kind. Give credits to him because dia banyak tolong PSDM dlm melakukan charity. And thanks to Menara KL and Gapurna Holdings sbb bnyk derma ikhlas kat PSDM. Thanks for everyone and everything! Then, we went hotel to get sleep. It was tired day actually. =)

Wednesday, April 1, 2009

Osman

Yesterday at 11.30pm, Osman have departed from KLIA and heading to somewhere else that I don't want to mention where for a vacation trip. He told me to keep secret about it. HAHA. Sorry. He went there for about 3 weeks. And just now die baru je mesej aku yg dia baru je smpi kat sane. Oh I will miss him. He is always help us and selalu ada dgn kitorg. Although his age dah cukup umur nak berkahwin, tapi die blh ngam gile dgn kitorg. Dahla slalu buat bodoh dgn kitorg. Senang cite die la slalu menceriakan suasana kitorg. And kalau die rase sedih or tension, kitorg lak tolong die sket2. He is a good example that what the meaning of friend for. We hope you will enjoy yourself there. Jangan buat hal sudahla. HAHA. Kitorg doakan kau kat sane. Amin.

Tuesday, March 31, 2009

My iTunes


Yeah, this is my iTunes or my music lists! But this iTunes list just half from my music in my laptop. Let's all open up our iPods, our iTunes, our Windows Media Players, our Zunes, our Sony thingies!

Total number of tracks:
5,222

Sort by song title:
-First Song:
Drumline OST - D&K Cadence - The A&T Drumline (The Senate)

-Last Song:
A Woman's Heart - Celtic Connection (I'm not arrange my playlist yet =D)

-Shortest Song:
Enema Of The State - Dumpweed - Blink 182 (00:05)

-Longest Song:
Cry Me A Superman - Eminem Feat. Justin Timberlake (43:33)

Sort by album:
-First Album: The A List - A1
-Last Album: Zombies! Aliens! Vampires! Dinosaurs! - Hello Goodbye

Top 10 Most Played Songs:
01) Don't Worry Be Happy - Bob Marley
02) Fetchup When This Occur - The Bourjuis
03) Liar In The Glass - Eyes Set To Kill
04) This Love You Breath - Eyes Set To Kill
05) A Little Piece Of Heaven - Avenged Sevenfold
06) Decode - Paramore
07) Give You Hell - The All-American Rejects
08) Big Yellow Taxi - Bob Dylan
09) Smoke On The Water - Deep Purple
10) Do You Want To - Franz Ferdinand

First five songs that comes up on Shuffle:
01) Crush - David Archuleta
02) Fetchup When This Occur - The Bourjuis
03) Switch - Will Smith
04) LDN - Lily Allen
05) Headstrong - Trapt

Search...
"sex", how many songs come up?: 1 (Tata Young's Sexy, Naughty, Bitchy)
"love", how many songs come up?: 28 (Examples: Mika's Love Today, Taylor Swift's Love Story, Air Supply's All Out Of Love, Bee Gees' How Deep Is Your Love, Glenn Frey's The One You Love, etc)
"you", how many songs come up?: 88 (Examples: Secondhand Serenade's Fall For You, Massacre By Fall's Are You Real, Bob Dylan's I Want You, LMNT's It's Just You, etc)
"death", how many songs come up?: 1 (The Devil Wears Prada's The Scorpion Deathlock)
"hate", how many songs come up?: 1 (Bullet For My Valentine's All These Things I Hate)
"wish" how many songs come up?: 0 =)




Tag for:
1) Ady Adzmi
2) Amoy
3) Syaza Fieyza
4) Nizar Hussain
5) Izzati
6) Amira Zafirah
7) Kipphi
8) Dyba
9) Aisya
10) Aimi Nadhrah

Monday, March 30, 2009

Tag by Amoy

1. What is your mobile phone brand?
- nokia 1100. tak canggih pun

2. When did you buy it?
- my mum give it to me. last year

3. What color your mobile phone is?
- blue and black

4. How many messages are in your inbox?
- 81 messages. dah full. HAHA

5. Who gave you SMS recently ?
- ntah.

6. What picture became your wallpaper?
- no display

7. Please stated --
- Missed called : EZANEE
- Received called : BUTTERCUP
- Dialled Numbers : WAK

8. Why you like your mobile phone?
- pakai jela. janji ada hp

9. How long did you use your mobile phone?
- more than 1 year

To all girls

Check this guys page out

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=136794824

If there's anyone of you girls pic has on his page. Report to your boyfriends,friends, parents or the police immediately. This is no joke.



SPREAD THE WORD!

Fuck drunker

The one thing that I hate the most is people who are drunker and drink alcohol stuff. Dahla merosakkan diri sendiri, menyusahkan hidup orang lak tu. Aku tak paham knape diorg sanggup membazir duit nak beli benda bodoh ni. Aku geram betol la. Kalau nak enjoy kat club takpe lagi, ni smpi teguk. Konon rockstar abisla teguk arak tu. Berhenti lah kalau boleh. Aku sayang korg semua so tolonglah stop ye. Kepada sesiapa yg terasa, pandai2lah ubah diri. Sekian terima kasih.