Thursday, June 25, 2009

ISeek studio

Last morning, ade perjumpaan DNM kat bilik En. Aziz tapi brape ramai je yg dtg. Haihh. Dahla we have to wait until 10.45am (sepatutnya pukul 9am dah berkumpul semua kat Dataran). Kitorg minta postpone hantar semua assignment and En. Aziz setuju. Alhamdulillah. Boleh hantar next Thursday pukul 10.30am tapi dgn satu syarat. Kena buat lagi satu kerja. Make one character from the final project by using paper clay. Makin susah je adela.

Then, lepak library buat kerja until 4.30pm. Jumpe kejap Sarah (akhirnya dpt jugak jumpe you juniorku! HAHA) then terus balik Subang dgn Arif. Around 8pm, Rangga fetch me up to go ISeek Studio at SS19 Subang Jaya. Ini first time pegi studio sane. I was expect dkt rumah kedai je. Rupa2nya kat banglo mewah daa. Gila cool. Kalaulah ade studio sndri kat banglo. Fuuhhh mmg best!

Aku kat sana sebab menemani Rangga, Memey dgn Haziq buat recording utk side project diorg sambil ditemani Nini & Fya. Equipment diorg agak gempak. Ini yg buat semangat aku berkobar2 nak buat gig or event2 utk kumpul duit same2 dgn Just Scream Community tubuh studio sendiri. Insyaallah.



That's all for today. Chalos! =D

Monday, June 22, 2009

MTTM review

MTTM - stands for Mosh To The Melody were held yesterday in 3K Complex SS13 Subang Jaya. Okay, here is my review about this gig. Sorry ye kalau kritik sket. Bnyk band2 yg gempak dan kebanyakannya dari Subang Jaya yg perform. Aku & member2 Subang yg lain dgn semangatnye datang utk bg support sbb lame gile kot takda gig kat Subang ni (actually kebanyakannya nak support Revuforte, band Afiq).

Sepatutnya start pukul 12 tgh hari tapi ditangguhkan sehingga pukul 1.15ptg gara-gara bnyk band belum datang lg. First performance on that day are Disco Saloma. Diorg bnyk main chip tunes. Not bad. Bercerita mengenai 3K Complex ni, dalam die agak best dan blh tahan besar. Tapi sayangnya tempat ni kurang diketahui umum. Dan mungkin atas perkara itulah bilangan crowd sgtla menyedihkan.

Clothing2 label pun bnyk yg blh tahan gempak mcm Black Sheep, Jari Design, Super Sunday etc. Dari segi band, bnyk yg gempak2. Tapi yg paling gempak time tu Matematik, Romancesa, Revuforte dgn Dichi Michi. Cuma kurangnya, gig MTTM ni smpi pukul 6ptg je. Tapi band2 yg perform smpi 24 bands. Cukup ke 24 bands perform smpi pukul 6ptg? Sedangkan 20 bands pun smpi pukul 11 malam. Dahla start lambat daripada yg dijanjikan. Biaselah janji Melayu. Itu dah dpt dijangkakan.

Kasihan jugak kepada band2 yg tak dpt perform sbb pihak 3K terpaksa menutup jugak tepat pukul 6 ptg. Band yg perform time pukul 6 ptg tu tak silap band Ana Four Craig. Lg kesian diorg sbb tiba2 pihak 3K terus cabut plug amp2 sume. Mane tak bengang diorg smpi vokalis diorg hempas mic. Band2 yg tak dpt perform tu terus menunjukkan perasaan tidak puas hati kat organizer dan hampir berlaku pergaduhan.

Aku yg kat sana malas nak masuk campur dan terus blah dari tempat tu. Buat turun semangat aku je nak buat gig kat 3K Complex ni. Terus cancel nak buat tgk kes mcm ni. Dahla tempoh smpi pukul 6ptg je. Bayaran sewa lak agak mahal. Haih. KL gak terbaik.

Thursday, June 18, 2009

Mosh To The Melody


Do come this gig! Lame tak buat gig kat Subang Jaya. Banyak band best2! Matematik, Romancesa, Corncake, Revuforte, Massacre Conspiracy, Ana Four Craig etc.

Happy Birthday to you Sarah!


Wish you enjoy your special day Sarah! Sempat lagi wish kan? Hahaha. Die ni aku baru je kenal sejak die masuk kolej MMC. And she is my junior. Tak pernah jumpe die ni lagi. Kenal pun melalui Syaza. Haha. Takpela.

Selalu chatting dgn die. And die ni best! Senang berborak and cheerful. Yang lain taktaula. Tak berani nak comment lebih. Ape2hal girlfriend kepada Fadzrul Haffis ni mmg best! :D

Not in the mood

Korg mesti macam knape mamat ni lame tak update. First of all, im sorry sebab this week aku agak busy and not in the mood nak update. But don't worry blog ni tetap ada seperti biase. Tgkla nnt. Will be update soon :)

Saturday, June 13, 2009

hanging around & traders hotel

After agama class (which is the last class of 3rd sem. yeay!), Ady sent me to Damai LRT because im going to KLCC. My mum said today we will stay 1 night at Traders Hotel. But my mum still at Subang Jaya. So I called Dyba because I guess Dyba sure hang out KL today. And im right! She was on the way to KLCC with Zanna.

I met them and straight to Pavilion. Kitorg just walking around. Tak buat ape2 pun. Zanna jumpe kwn die. Pegi Times Book Store jap sbb Dyba nak cari buku kanak2. Tajuk die ape ntah dah lupe. Haha! Pelik la you Dyba. Then going to Bukit Bintang. Mkn jap kat Kitaro. Then continue walking around.

Zanna ade prob dgn kwn2 die which is I can't tell it here. I dgn Dyba ikut jela diorg. Haihh. While we hanging around BB, kitorg sempat kira budak2 yg pakai baju TOPMAN. Alaa yg baju nipis2 tu. And guess what its 107 budak yg pakai baju tu. Almost them are Malay. HAHA! What a typical Malaysian (bak kata Dyba). Honestly I hate TOPMAN shirt. Sorry :)


Around 5.30pm kitorg balik. Today im staying at Traders Hotel. Yeay!


That's all for today. Chalos! =D

Thursday, June 11, 2009

Just Scream 3 Trailer

video

Just Scream 3!


Are you ready to screaaaaaam? Just Scream is back for its third instalment with more great bands! Headbangers and moshers, you definitely won't wanna miss out on this gig. Come on and hit the stage!

Date : 18th July 2009
Venue : MCPA Hall (3rd Floor)
Ticket : RM20

Band Lineup
  • Massacre By Fall
  • Oh Chentaku
  • Kids N Xera
  • The Federated
  • Ballad For Layla
  • Black Territory
  • Massacre Conspiracy
  • Unexpected Mercy
  • Lisa's Diary
  • Tragic Of Hermia
  • Daarchlea
  • 66 Roads
  • Thy Regiment
  • The Blasah
  • Naratu
  • This Sunday
  • Dead Eyes Glow

Sunday, June 7, 2009

you are free to leave me ,
but dont deceive me ,
and please believe ,
when i say i love you .

and if i died this very moment,
would you notice my absence?
would you long for me?
with your very essence the every breath of you.

sitting down below the bright sky,
on the green grass watching people passing by,
i think of the one that i love,
i know u miss me because i miss you too
since our heart are one piece of puzzle that fix perfectly together.

distance is just only but a thought,
where there is many way only be caught,
still in my eyes you are far away,
i pray that we could meet again,
hopefully someday

Thursday, June 4, 2009

ROTTW review about Just Scream Vol. 2


REVIEW ROTTW 148

JUST SCREAM VOL. 2

Kali ini pengikut-pengikut scene hardcore Malaysia berasa bangga kerana review ini adalah mengenai gig hardcore yang bertempat di One Cafe bertarikh 9 May 2009 yang jatuh pada hari sabtu. Ya, sekali lagi di One Cafe. Kadang-kadang terasa bosan juga. Yalah tempat sama sahaja. Tapi band yang perform hari itu memang power. Tak kisahlah tempat sama atau tidak. Nama gig yang telah kami review adalah Just Scream Vol. 2.

Gig yang sepatutnya start pada pukul 1ditukar pada pukul 2.30 hanya kerana disebabkan janji-janji melayu ketika zaman moden ini. Band-band yang perform pada hari itu sebanyak 16 band yang mantap-mantap. Band yang perform pada hari itu adalah Massacre By Fall, Tragic Of Hermia, Lisa's Diary, Unexpected Mercy, I Kill Your Boyfriend, This Sunday, Ballad For Layla, 66 Roads, Or The Golden Handshake, Regime, Daarchlea, Daisy Duke, Tears Memories, Kiss The Fallen, Ana Four Craig, dan Honey In Veins.

Setelah gig bermula, opening band pada hari itu ialah Honey In Veins. Tapi opening memang happening la sebab walaupun tak ramai crowd sangat time tu, sound yang digunakan agak memuaskan hati. Setelah opening band mendendangkan 2 buah lagu, makin bertambah crowd yang datang. So makin lama makin meriah la.

Tercari-cari juga mana dia budak moshers ni. Selalunya jika gig hardcore confirm ada moshing iaitu Hardcore Dancing yang selalu dipraktikkan oleh budak-budak hardcore. Rupa-rupanya mereka belum datang lagi yang juga tergolong di dalam crowd. Selepas itu, jika tak silap semasa band ketiga perform, hadapan pentas
sudahpun sarat dengan moshers. Satu keajaiban telah berlaku, selalunya kalau di One Cafe mesti crowd bersenang-lenang di 'sofa merah empuk'. Kali ini tanggapan kami meleset. Masing-masing ingin 'bersenam robik' bersama! Baguslah begitu. Menjaga kesihatan.

Sound yang digunakan di One Cafe memang terbaik. Kalau anda berada di One Cafe anda juga pasti berpuas hati dengan sound yang digunakan, cuma terpulang pada band-band yang perform pada hari itu sama ada menjadikan sound mereka lebih gempak atau tidak. Dalam banyak-banyak band yang perform, terdapat beberapa band yang aku rasa mereka membawa sound yang terbaik. Band yang aku rasa terbaik seperti Ana Four Craig, Or The Golden Handshake, Kiss The Fallen, Daarchlea, Regime dan banyak lagi.

Performance terakhir pada gig itu ialah Regime yang menampilkan vocalist wanita. Wow, memang menakjubkan! Screamingnya macam suara lelaki, tetapi rupa-rupanya perempuan yang scream. Memang menakjubkan.

Solute pada mereka yang berjaya menggegarkan stage di One Cafe itu. Mereka telah membuktikan muzik hardcore boleh pergi jauh. Aku berbangga degan negara kita mempunyai band hardcore yang setanding dengan band hardcore luar. Kami harap hardcore scene di Malaysia dapat diterima oleh seluruh masyarakat
seperti di negara luar. Sekian.



Taken from ROTTW magazine v.148

Monday, June 1, 2009

Songs that make me to tears

Today, Im not feeling well and agak bermoody sket. When I want to fly high with my emotion, i love to hear this list of songs because they can bring me to tears.
Some of the songs remind me to someone. Here are the lists:

  • Guang Liang - Tong Hua
  • Katy Perry - Thinking Of You
  • Leona Lewis - Bleeding In Love
  • James Blunt - Goodbye My Lover
  • Yellowcard - Only One
  • Weezer - Perfect Situation
  • Aerosmith - I Don't Wanna Miss A Thing
  • Marc Anthony & Tina Arena - I Want To Spend My Lifetime Loving You
  • R. Kelly - I Believe I Can Fly
  • Celine Dion - My Heart Will Go On